Duha Bartoňka

Bambiriáda

Bambiriáda, prezentace občanských sdružení dětí a mládeže a středisek volného času, se v Náchodě konala ve dnech 24. – 25. května 2012. Náchod ji přivítal již po šesté a letos nesla tato celorepubliková akce podtitul „Nadšení a zkušenost“.
Jako jedna z mála se Bambiriáda v Náchodě koná v pracovní dny – čtvrtek a v pátek. Organizátoři se rozhodli pro pracovní dny především z důvodu představení škol, školek a dalších organizací, které se hojně na Bambiriádě prezentují. Tento rok do Náchoda přijelo 14 vystoupení a na podiu se hrálo divadlo, zpívalo, tančilo se a dokonce bylo k vidění i vystoupení canisterapie.

Na Bambiriádě se letos stánkem s programem prezentovalo 18 organizací mezi kterými nechybělo SVČ Déčko Náchod, DUHA Bartoňka, DUHA Modrá Střeka, PIONÝR, VZDM Archa, JUNÁK Náchod, ELDORÁDO, SVČ Bájo Česká Skalice, Stacionář CESTA, MC Hopsáček a další.
Program byl velmi rozmanitý a měl co nabídnout opravdu všem věkovým kategoriím. Návštěvníci mohli okusit mnoho netradičních aktivit jako bubnování, střelbu z luku a vzduchovky, vodácké aktivity na Metuji, taneční workshopy, X-box kinect, vysoké lanové překážky, létání na laně, sjezd z Déčka a mobilní boulder stěnku. Dále mohli návštěvníci možnost navštívit ukázky canisterapie, otevřenou čajovnu s wifi připojením, výtvarné dílničky, soutěže pro malé i větší, ukázky zálesáckých dovedností nebo pozorování Venuše vzácným hvězdářským dalekohledem. Mimořádně byla pro veřejnost otevřena Tlapíkárna, kde se mohly děti seznámit se zvířecími kamarády, které chová Déčko ve svém mini ZOO.

Doufáme, že příští rok se Bambiriáda do Náchoda opět dostane. Děkujeme všem kteří se na Bambiriádě jakkoliv podíleli. Především bychom chtěli poděkovat všem sponzorům a partnerům, obzvláště pak České radě dětí a mládeže, Královéhradeckému kraji a Sportovní a kulturní nadaci města Náchoda.
Naše díky patří také panu starostovi Janu Birke a paní poslankyni Zdeňce Horníkové, kteří nad akcí převzali záštitu. Děkujeme také zástupcům města Náchod, kteří akci osobně navštívili, zejména pak paní místostarostce Benešové a panu místostarostovi Šubertovi. Neposlední velký dík také patří více než stovce dobrovolníků, bez kterých by tato akce nešla uskutečnit a samozřejmě všem Vám, kteří jste Bambiriádu navštívili.

Rubrika: Akce