Duha Bartoňka

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁZDNINAMI

Začal nový školní rok, to znamená, že nám skončily prázdniny. A prázdniny pro Duhu Bartoňka = tábor, tábor, tábor, tábor. A mezitím ještě nějaké akce. Prostě léto, jak se patří J. Pojďme se tedy podívat, jak jsme se vlastně měli.

Začneme netradičně v únoru – v únoru jsme totiž vyvěsili nabídku táborů a světe div se – ještě v únoru jsme měli zcela zaplněný Střelecký tábor PIF-PAF a čísla u ostatních táborů jasně naznačovala, že tohle léto bude jiné J. A taky že bylo! Kromě PIF-PAFu jsme totálně zaplnili slunečný zájezd do Itálie i pirátskou Šlápotu. No, ale možná největší radost jsme měli z Dulšky, kde se nám počet účastníků přiblížil třicítce, což je oproti předchozím rokům naprostá bomba!

A teď už k těm táborům J Na začátku prázdnin jsme se již tradičně vypravili za sluncem, plážemi a mořem do Itálie! Letos jsme to vzali pěkně zostra – žádné povalování na pláži (né, že by to tak někdy bylo J), připravili jsme si pro děti celotáborovou hru, při které se rozdělili do realizačních týmů a snažili se otevřít superbombarestauraci, která by nasbírala nejvíc michelinských hvězdiček. Takže jsme se minimálně jednou denně sešli u her, při kterých jsme sestavovali zmrzliny, pekli pizzy a sportovali. Mimo to jsme si perfektně užili moře a taky nový bazén, který připravili na tuto sezonu! Vyrazili jsme taky na výlet do San Marina a poslední den nechyběl výjezd do Mirabilandie J.

Druhý červencový tábor je DULŠ – tábor pro začínající instruktory a vedoucí a taky ty, kteří nám už tak trochu odrostli z táborů, ale táborničení ještě nechtějí „pověsit na hřebík“. Tábor máme rozdělený do 3 okruhů, které se vzájemně prolínají. Okruh hrací je jasný – v deseti dnech se snažíme s účastníky zahrát co nejvíc her, které mohou využít ve své oddílové nebo táborové praxi. Zážitkový okruh – okruh, kde se snažíme nabídnout aktivity, které účastníci nemohou prožít každý den (lezení, voda, závody vlastnoručně vyrobených motokár, Gladiator race…) a které v nich zanechají nějaký hluboký prožitek, ukážou jim, co jim je vlastní, a kde jsou jejich hranice. A třetí okruh – vzdělávací spočíval v sérii různě zaměřených přednášek a workshopů, které se hodí účastníkům v normálním i tábornickém životě.

Šlápota! Už 24 let spolu můžeme jezdit na tenhle úžasný tábor, který je naší srdeční záležitostí J. Tento rok jsme se v rámci programu a celotáborové hry vypravili do světa pirátů, takže o souboje, honičky za pokladem a mořská dobrodružství nebyla nouze. Děti ve věku 6 – 17 let vytvořili naprosto parádní atmosféru, ve které nám těch deset dní uteklo jako šplouchnutí mořské vlny. A během toho jsme stihli doputovat za pokladem, postavit lodě, zahrát několik bojovek, protančit boty na diskotéce, užít si bumperbally, odběhnout závod, prožít tropickou pouť, vyrazit na harc do nejrůznějších koutů Náchodska…No prostě bylo toho hodně a je opravdu na co vzpomínat. A fakt se těšíme na příští rok, na oslavy čtvrtstoletí Šlápoty J.

No a poslední tábor, který tradičně uzavírá naši táborovou prázdninovou misi je Střelecký tábor PIF-PAF. Tento tábor je sice nejkratší, ale za to nadupaný jako blázen J. Děti si mohly vyzkoušet a zdokonalit střelbu snad skoro ze všeho, co střílí (vzduchovka, airsoft zbraň, nerf, různé druhy luků, prak, kuš, foukačka…). Mimo to také stihli strávit noc na harcu pod širým nebem, užít si několik airsoft a nerf bitev a přitom také odehrát celotáborovou hru. Prostě střelecký tábor bez odpočinku, tak to má být. Doufáme, že naši střelci spali až do začátku školního roku.

Jsme rádi, že jsme díky Vám mohli prožít takové prázdniny. Děkujeme Vám! Děkujeme všem vedoucím, instruktorům a dalším pomocníkům, díky nimž tábory byly takové, jaké byly.

Rubrika: Tábory