Duha Bartoňka

Procházka s velikonočním kvízem

Náčelník promlouvá k lidu a do duše:

Máme tu pro Vás další připravenou trasu v okolí Náchoda, tentokrát zpestřenou o Velikonoční zajímavosti. Víte jak slaví Velikonoce v Guinei či Peru? Nebo v Austrálii, v Kanadě, Chorvatsku a dalších státech? Nebo znáte vše o tradicích českých Velikonoc? Jestli ne, mnohé se můžete dozvědět při další procházce kterou jsme pro Vás připravili. Cestou tentokrát u každé fotky (v okruhu max. 10 m) najdete kartu s otázkami zaměřené na tradice jednotlivých států a zajímavosti i našich českých Velikonoc.  Zároveň níže na obrácené kartě najdete i správné odpovědi. I tentokrát trasa nabízí plno krásných a zajímavých míst.

Cílem této další aktivity je užít si krásné, netradiční výlety v okolí Náchoda, poznat další zajímavá místa poblíž nás, vyzkoušet náš orientační smysl a důvtip a po cestě se dozvědět plno zajímavých velikonočních  tradic ze světa i Čech.

Pátý tip na výlet nabízí:

– výlet, při kterém si můžete zahrát velikonoční kvíz. Poblíž každého místa které podle čísel cestou najdete jsou otázky zaměřené na tradice ze světa a z Čech. Jakmile si tipnete odpovědi, můžete si ihned na místě zjistit správnou odpověd na dolní kartě kterou následně otočíte. Najdete na ni i zajímavé informace k jednotlivým tradicím.

- celkem po trase je 18 karet. Vždy poblíž fotky s bílým rámečkem. Fotka s černým rámečkem co má u čísla písmeno je jen pomocná fotka pro určení dalšího směru (např. 1b). Zde velikonoční kvíz nehledejte

- mapka, šipka a body na ní jsou pro malé orientační usnadnění směru

- první karta je nad červenou skálou na Plhově, karta číslo 8 se nachází na nejvyšším a nejvzálenějším bodě výletu, poslední dvě karty jsou s výhledem na naše krásné město, popř. zámek

- výlet vede převážně po lesních, polních stezkách, ale i volným terénem, podél polí, lesem apod., proto doporučujeme kvalitní obuv

– dle stopaře je výlet dlouhý 5,3 km. Je členitý, cestou si užijete posedy, pařezy, vymletá koryta, rybníčky s vrbovými protky, rozbořený bunkr a výhledy na Sněžku  (doporučujeme dostatek pití, svačinku a pokrývku hlavy proti sluníčku)

- výlet je vhodný i pro rodiny s pejskem (jen pozor na srnky ;))

– výlet si můžete užít formou procházky, kdo chce může se na trase vyfotit a poslat nám fotky z výšlapu, nebo zaslat Vaše odpovědi na otázky z karet, či kolik se Vám podařilo uhádnout správných odpovědí

– odměna za Vaše “výšlapy” bude karetní nově vytvořená hra, pro pravidlené „výletníky“ naších tipů na procházky věcná oddílová turistická odměna :-) 

- trasu si můžete projít jak v období Velikonoc tak i v průběhu dubna. Karetní kvíz necháme po trase do konce dubna.

Pozor! na začátku a na konci trasy jsou i další karty a trasy od družiny ZŠ Plhov apod. Tak ať si trasu a karty nespletete. Prosím o zachování jak naší trasy tak i druhých.

Prosba: Jednotlivé karty prosím nesundávat, nechte je na místě pro další výletníky, kartu zavěšenou pod hlavní kartou prosím otočte zpět tak, aby další příchozí nevěděli hned správné odpovědi a mohli si hru/kvíz též zahrat.

Kontakt na posílání fotek, odpovědí z karet a příp. dotazy: Gerd Weinlich, gertik@seznam.cz, tel. 702191521

Přeji krásný výlet a pro informaci, další tipy na výlety se pomalu rozšíří od Náchoda dál po okrese. Postupně se můžete těšit na netradiční výlety v okolí Pekla, Ostaše, Broumovských stěn a další ;)

Tipy na výlet kolem Náchoda 5 trasa Velikonoční

Rubrika: Akce