Duha Bartoňka

NEZASTAVILI JSME SE, JSME AKČŇÁCI!

Možná by se mohlo zdát, že se koronavirovou epidemií jen rušíme jednu akci za druhou a užíváme si „volno“. Nene, za prvé se s každou akcí, kterou musíme zrušit, horkotěžko loučíme, protože víme, že si ji dáme zase až za rok (celý rok máme tak naplánovaný, že akce nemáme kam přesouvat). A pak vymýšlíme, co dělat, abychom pomohli v této těžké situaci…

Šijeme roušky a rozjeli jsme iniciativu Pečeme na to!, ve které sdružujeme rodiče a děti a naše známé i neznámé, kteří napečou něco dobrého a my to poté distribuujeme lidem, kteří si něco sladkého/slaného jako pozornost za to, jak se o nás teď starají, zaslouží. Iniciativa je úspěšná, bude probíhat už její 3.kolo.

Pro děti z kroužků, které nemohou teď na kroužky jsme připravili nějaké aktivity, kterými se aspoň na pidichvíli mohou zabavit. Klidně si to vyzkoušejte i vy :

Sněžníci I. – poznávačka

Sněžníci II. – poznávačka

Lezečky – poznávačka

Pif-pafáci – poznávačka

Lasičky – aktivitka, nebepeklo1, nebepeklo2, uzle

A přidáváme také pár webovek, které nám přijdou zajímavé a mohli by zabavit i vás:

Učíme se venku - https://ucimesevenku.cz/skola-doma/

Centrum pro talentovanou mládež - https://www.ctm-academy.cz/objevitelske-soboty/objevitelske-ne-soboty-online?utm_source=IM&utm_medium=skoly&utm_campaign=os2

Mít kam jít - https://mitkamjit.cz/

 

Pokud byste měli i vy nějakou webovku nebo aktivitu, o kterou se s námi chcete podělit, napište nám na duhový email a my ji rádi zveřejníme. Mějte se fajn, užívejte sluníčka, vyražte do přírody a hlavně buďte zodpovědní, ať se už brzy potkáme na akcích :)

 

Rubrika: Akce